Forsikring og Pension EDI

alt text image
Sentia er ikke alene gode til rå drift, men også en rigtig dygtig sparringspartner. Med deres skræddersyede 2-center setup for vores EDI system, har vi fået forbedret såvel sikkerhed som performance og økonomi. Desuden har vi oplevet et markant løft på serviceniveauet. Peder Herbo IT-chef hos Forsikring & Pension

Sikker håndtering af transaktioner for mia. kr.

 

Som brancheorganisation har Forsikring & Pension ansvaret for udveksling af vitale data mellem banker og pensions- og forsikringsselskaber. Systemerne er revisionspålagte, og der stilles særligt høje krav til sikkerheden. Udvælgelsen af Sentia som leverandør var derfor også et led i en veltilrettelagt strategi:

Vi ønsker at samle vores løsninger hos færre leverandører, og vi vil hellere være en stor fisk hos en mindre samarbejdspartner end det omvendte. Samtidig lægger vi vægt på nærhed, fleksibilitet og hurtige beslutninger- og det har Sentia leveret. Vi slipper bl.a. for den usikkerhed og belastning det giver, når de store leverandører outsourcer opgaverne til fx Indien eller Argentina, forklarer Peder.

Vigtigt at alle vores data er samlet i Danmark

Integrerer udveksling via Webblanketter, EDIFACT og XML

(bl.a. opsigelse og flytning af forsikrings-/pensionsordninger, regres, panthaverdeklarationer og arbejdsskader)

Sentias fysiske nærhed giver os en lang række fordele, fortæller Peder og fortsætter: Det koster rigtig mange penge i timen, hvis systemet går ned. Derfor er den lynhurtige adgang til serverne kombineret med Sentias agilitet og proaktivitet en klar forbedring. Vi holder også månedlige driftsmøder, for hele tiden at optimere systemet. Og så giver det en ekstra tryghed, at vores data holdes inden for landets grænser.

Bedre performance, oppetid og økonomi

 

Sentia har både designet og implementeret det nye 2-center setup for Forsikring & Pension, der efter det første år kunne konstatere en række markante forbedringer:

 

  • mere robust løsning med bedre performance
  • øget oppetid (over de lovede 99,8 %)
  • større skalerbarhed
  • reducerede omkostninger (månedlig besparelse på 25-35 %)
  • høj pålidelighed og levering til tiden
  • mangedoblet hastighed på fejlretning, ændringer og udvidelser

 

Flere store opgaver på vej

I dag etablerer Sentia en VPN-tunnel eller opsætter en firewall for os fra dag til dag, mens det hos en af vores andre leverandører tog mellem 60-90 dage. Denne fleksibilitet kombineret med muligheden for løbende dialog og direkte indflydelse på løsningskoncepterne gør, at vi er langt bedre kørende end med de forudgående standardløsninger. Vi ser derfor Sentia som en stabil samarbejdspartner på lang sigt, afslutter Peder.
Fakta om Forsikring og Pension

Branche: Brancheorganisation inden for forsikring og pension.

 

Transaktioner pr. dag i 2016: Mere end 10.000 meddelelser

 

Ansatte i 2016: 110 medarbejdere

Fakta om EDI-systemet

Integrerer udveksling via Webblanketter, EDIFACT og XML

(bl.a. opsigelse og flytning af forsikrings-/pensionsordninger, regres, panthaverdeklarationer og arbejdsskader)

Spørgsmål?

Vi er glade for, at vi kan hjælpe dig

Vores team er klar til dig!

Kontakt os